האם דווקא בפריפריה תצמח התקווה לשוק המוצרים ללא גלוטן? על פי יצרנית המוצרים ללא גלוטן ‘נטורל קייקס’ בבעלות של מר רפאל חדד, המתמחה בייצור ושיווק מוצרים ללא גלוטן בהם; עוגות, מאפים, קמחים ומאפים קפואים, התשובה המסתמנת היא חיובית בהחלט. ‘נטורל קייקס’ מקימה מפעל חדש ‘‘Refresh” לייצור מוצרים ללא גלוטן ב’שדות נגב’ הסמוך לעיר נתיבות.
■רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ‘פורטל ‘כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’
המפעל החדש ב’שדות נגב’ שבנגב הצפון מערבי, בקרבת רצועת עזה, הוקם בהשקעה של 20 מיליון שקלים והוא משתרע על פני שטח של 5000 מטרים רבועים ובמבנה של כ- 2500 מטרים רבועים וכולל קווי ייצור למוצרים יבשים, מאפים, תערובות ומוצרי מאפה קפואים. המפעל יעסיק כ-100 עובדים, תושבי נתיבות והסביבה, ויפעל תחת התקנים המחמירים ביותר לבטיחות מזון.
משרד יחסי ציבור | אסטרטגיה שיווקית | ייעוץ תקשורתי | דוברות מירב בורמד ‘Burmad’ בבעלותה של מירב בורמד, מסר לפורטל ‘כאן ישראל | kanisrael | כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה’ כי; בתוך כך, משיקה החברה מותג חדש; ‘‘Refresh” אשר יחליף את השם; ‘נטורל קייקס’ בכל קטגוריות המוצרים.
תחת המותג החדש ישווקו מוצרים ללא גלוטן במחיר שווה לכל נפש, כחלק ממענה צרכני לשוק, הנמצא בצמיחה מתמדת. בנוסף, תושק גם קטגוריה חדשה של דגני בוקר, בה ישווקו בשלב הראשון שני מוצרים חדשים; דגני בוקר ללא גלוטן במילוי קרם שוקולד ו-דגנים ללא גלוטן במילוי קרם נוגט.
כל המוצרים יישאו סימון מיוחד ללא גלוטן כרשום בחוק ויהיו מותרים גם ל‘צליאקים’. המפעל החדש מביא בשורה גם לחקלאי הדרום. החברה חתמה על הסכמי סחר עם מגדלים ותרכוש מהם חומרי גלם של תוצרת חקלאית לייצור מוצריה. הפצת המוצרים תיעשה על ידי חברת ליב, המתמחה בשוק מוצרי הבריאות.
█ המפעל החדש פועל תחת סטנדרטים בינלאומיים לאיכות ובטיחות מזון ומפוקח
לדברימנכ”ל Refresh, מר מיכאל חדד; “מדובר בצעד משמעותי ביותר לקראת צמיחה צפויה בשנים הקרובות. החברה שמה לה מטרה לחזור ולהפוך למובילה בתחום המוצרים ללא גלוטן, תוך שיפור מתמיד של איכות המוצרים ונראותם. כמו כן ולא פחות חשוב, עם המעבר לאוטומציה כמעט מלאה, להנגיש את המוצרים לכלל האוכלוסייה וזאת באמצעות מחירים שווים לכל נפש”.
לדבריו, של חדד; “בעיר פתח תקוה נעשתה מרבית העבודה ביד ואילו בשדות נגב מרבית העבודה נעשית בקווים רציפים. ניתן לומר בוודאות כמעט מוחלטת שהמעבר הינו מאתגר מכל הבחינות, ומהווה פריצת דרך חשובה לשנים הבאות.
כמו כן, גיוס של צוות עובדים מיומן בתחום הפיתוח והאיכות, אמור להביא לתוצאות המיוחלות הן בטעמי המוצרים השונים, והן בעמידה בסטנדרטים בינלאומיים“.
המפעל החדש פועל תחת סטנדרטים בינלאומיים לאיכות ובטיחות מזון ומפוקח על ידי גורמי פיקוח ממשלתיים (משרד הבריאות) ועל ידי מכוני בקרה והתעדה מובילים בתחום הללא גלוטן. למפעל מחלקת איכות ובטיחות מזון סביב השעון, שתפקידה לוודא, כי תהליכי יצור המזון מבוצעים תחת תנאי יצור נאותים.
חברת נטורל קייקס פועלת משנת 2003 ב’שוק ללא גלוטן’ והצליחה להגיע לאיכות מוצרים וטעם ייחודי במגוון רחב של מוצרי מאפה, לרבות בורקסים ועוגות. מוצר הדגל של החברה הוא בצק העלים שאין שני לו גם ברמה הבינלאומית.
החברה החלה את דרכה במפעל קטן בעיר פתח תקוה ועם השנים עברה למבנים גדולים יותר אשר התאימו לגידול אשר נתבקש. את האחרון שבהם חנך שר האוצר, מר משה כחלון ואף זכה לתמיכתו של שר הכלכלה מר אלי כהן.
Add Comment