חדשות בריאות

המרכז הרפואי הלל יפה: נפטר הנער שלקה ב’קדחת הבהרות’

שלושה בני משפחתו של הנער שנפטר, הגיעו ל’מרכז הרפואי הלל יפה’ באחרונה ואותרו כ-חולים ב’קדחת הבהרות’ האם, חלתה באופן קל, האב והבן אושפזו ביחידה לטיפול נמרץ כללי. הנער כבן 15 הגיע אל בית החולים לאחר שהתמוטט בביתו וכשהוא בהכרה מעורפלת. היום, נמסר, כי מצבו של אביו של הנער, השתפר והוא שוחרר כבר אתמול במצב טוב מבית החולים.
0
0
דר' מיכל שטיין, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי הלל יפה על קדחת הבהרות והסימנים למחלה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
דר’ מיכל שטיין, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי הלל יפה על קדחת הבהרות והסימנים למחלה | עיבוד צילום: שולי סונגו ©

המרכז הרפואי הלל יפה הודיע הערב (שני, י”ב בתשרי, תשע”ח) על פטירתו של הנער בן ה-15 אשר נדבק ב’קדחת הבהרות’ (typhus fever).

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

 דוברת ‘המרכז הרפואי הלל יפה’ הגב’ דפנה נבו, מסרה לפורטל כאן ישראל | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה כי; בית החולים הלל יפה בעיר חדרה, מסר כי פטירתו של הנער, נגרמה כתוצאה מ‘כשל רב מערכתי’. בית החולים, פרסם הודעה, כי הוא משתתף  בצערה של המשפחה בשעתה הקשה.

כזכור, שלושה בני משפחה, אשר הגיעו ל’מרכז הרפואי הלל יפה’ אותרו כ-חולים ב’קדחת הבהרות’ האם, חלתה באופן קל, האב והבן אושפזו ביחידה לטיפול נמרץ כללי. הנער כבן 15 הגיע אל בית החולים לאחר שהתמוטט בביתו וכשהוא בהכרה מעורפלת.

היום, נמסר, כי מצבו של אביו של הנער, השתפר והוא שוחרר כבר אתמול במצב טוב מבית החולים.

 דוברת ‘המרכז הרפואי הלל יפה’ הגב’ נבו, מציינת, כי; “גם בשנים הקודמות אושפזו  מספר חולים שלקו במחלה, יצוין, כי חולים דומים מטופלים בבית החולים ‘הלל יפה’ לאורך כל חודשי השנה. המחלה, היא מחלה ששכיחותה בעיקר בחודשי האביב והקיץ גבוהה באזורנו”.

 מהי קדחת הבהרות?

מנהלת היחידה למחלות זיהומיות של המרכז הרפואי הלל יפה-חדרה, דר’ מיכל שטיין, מסבירה, כי; קדחת הבהרות (spotted fever) היא שם של קבוצת מחלות הנגרמת על ידי חיידק בשם; ‘ריקציה חיידק זה, מועבר מהכלב שהוא הנשא של החיידק לקרציה, וזו מעבירה את החיידק לאדם.

הכלב, עצמו הוא בדרך כלל  רק ‘נשא של המחלה’ ולרוב אינו לוקה במחלה. בניגוד לו האדם, מהרגע שנעקץ, יחלה במחלה, ברב המקרים הקרציות נצמדות לאדם בזמן שהייה בטבע / גינות נוי, ובמיעוט המקרים יש סיפור ברור של מגע עם כלבים.

יש להדגיש, כי מחלת קדחת הבהרות, אינה עוברת מאדם חולה לאדם חולה, אלא אם כן, נדבקה אליו “קרציה חולה“. כלומר; המחלה, אינה מדבקת מאדם לאדם.

כמו כן, לעתים קרובות החולה לא היה במגע עם כלבים, ולא הבחין בעקיצת קרציה. הדבקה אפשרית גם ממגע קצר יחסית עם הקרציה, למשל אחרי שהייה בחוץ באזור דשא שמסתובבים בו כלבים וכן גם על ידי חרקים שונים.

צורת המגפה של המחלה, מועברת מאדם לאדם על ידי כיני גוף. טיפוס אזורי (אנדמי) היא מחלה של עכברים שיכולה לעבור לאדם על ידי עקיצת פרעושים. סוג אחר מועבר על ידי קרציות. אם המחלה לא מטופלת, היא עלולה להיות קטלנית.

תסמינים העיקריים של קדחת הבהרות, מופיעים 14 עד 21 יום לאחר מגע עם הקרציה, ומתאפיינים בחום גבוה, כאב ראש עז, חולשה כללית וכאבים בכל הגוף.

בהמשך, שלושה עד חמישה ימים מהופעת סימנים אלו, מופיעה במרבית החולים התפרחת האופיינית המכונה; בהרות שהן גם מקור שמה של המחלה, כתמים קטנים, אדומים ובהירים, היכולים להופיע בכל מקום על פני הגוף.

כמו כן, אופייני למחלה זו, הוא מעורבות  כפות הרגליים וכפות הידיים (בצידן הפנימי).  הפריחה נמשכת בין 6 עד 7 ימים ולעתים אופייה משתנה עם מהלך המחלה והיא הופכת להיות בעלת מרכיב דימומי (כמו; שטפי דם קטנטנים), כהה יותר.

 ‘קדחת הבהרות’ שכיחה בישראל בעיקר בשני אזורים; צפון השרון; חדרה והסביבה, ואזור הנגב

בחלק מהמקרים, במידה ושהחולה אינו מאובחן והמחלה אינה מטופלת בטיפול אנטיביוטי מתאים, עלול מצבו להידרדר עד לכדי סיבוכים נוירולוגיים, דלקות ריאה, הפרעה בתפקודי הכליות, כבד, מערכת הקרישה והדם, דלקות בשריר הלב ובמקרים חמורים אף מוות. בילדים, בדרך כלל המחלה קלה, והסיכון למחלה קשה עולה במבוגרים ובחולים עם מחלות כרוניות.

אבחנה סופית ניתנת לביצוע רק שבועיים -שלושה לאחר המחלה החריפה על ידי זיהוי עליית נוגדנים כנגד החיידק. הטיפול המועדף למחלה הינו בתרופה הנקראת דוקסילין.

יצויין, כי קדחת הבהרות שכיחה בישראל בעיקר בשני אזורים; צפון השרון – דהיינו; חדרה והסביבה, ואזור הנגב.

על מנת לנסות ולהימנע ככל הניתן מעקיצת קרצייה, יש להקפיד ולטפל בכלב הביתי כנגד קרציות. בנוסף לטיפול בכלב עצמו מומלץ לבצע טיפול ואיבוק סביבתי במלונת הכלב או במקומות המרבץ שלו. לאחר שהייה בגינה או טיול בטבע יש להקפיד לחפש קרציות בעיקר במקומות חבויים, כמו; קפלי עור, בתי שחי.

במידה ונמצאה קרציה, חשוב מאוד להקפיד על שליפתה במלואה, בעזרת פינצטה, חשוב לא למעוך את הקרציה ולא להשאיר חלקים ממנה בגוף. במידה ומופיעים תסמינים מחשידים כגון; חום, כאב ראש, יש לגשת להתייעצות רפואית בהקדם ולעדכן את הרופא על מציאת הקרציה.

0
0



אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל ("כאן נעים") בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 70, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי כהן-נעים, סבא מאושר ל-7 נכדים; רפאל, דוד, אוריאן, מילה שרה, אריאל, עלמה ו-אביגיל. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שנייה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

Add Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

דילוג לתוכן