פורום כאן נעים

צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס הענקת צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד. וידאו: עומר מירון, לע"מ

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
מתכונים | ליהי קרויץ פסח

עוגת קצפת ותותים משגעת כשרה לחג פסח

ליהי לולו קרויץ, בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב מטבח בקלי-קלות, עושה זאת שוב; תראו מה ניתן לאפות מקמח מצה דק; עוגת קצפת ותותים כשרה לחג פסח, המכילה אבקת-אפיה המתאימה כקינוח לחג הפסח, קמח החיטה, מוחלף בקמח מצה וקמח תפוחי אדמה בין שכבות של קצפת עשירה ותותים מרענני חיך. עליהם תוכלו לקרוא כאן.

נפתח ב”רכילות”, מקור המילה; ‘תות’ ככל הנראה, מן השפה ה-פרסית, התות הקדום שגודל ב-פרס, כונה; Toot Farangi. למילה גם הגייה דומה בערבית: תּוּתּ וארמית: תּוּתָא. המילה תות, מופיעה גם בתלמוד (תלמוד בבלי, מסכת שבת, דף סז, עמוד ב; תוספתא, מסכת תרומות, פרק ד, סימן ה). מקור השם באנגלית (Strawberry) איננו ודאי, אך ייתכן שהוא מגיע מהזרעים החיצוניים דמויי-הקש שמכסים את הפרי.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הינה כל הסיבות התזונתיות לממה תות הוא מאכל טוב טעים ומזין ואם כבר לרגל החג קצת נשתולל ונוסיף גם קצפת. הירק תות השדה מהווה מקור טוב לוויטמין C, לוויטמין A ולוויטמינים מקבוצת B. הוא עשיר באשלגן, ברזל וסידן ודל בקלוריות: 26 קלוריות ל-100 גרם תות-שדה.על פי ויקיפדיה, זני תות השדה בישראל מוצאם מקליפורניה. בישראל תות השדה, גדל בחורף.

עד שנות השישים, גדל התות בשדה פתוח והניב בחודש מרץ. היום מגדלים אותו גם מתחת למעטה פלסטי מוגן מגשם, קור, ברד ורוח. התנובה מחודש דצמבר עד חודש יוני. בארץ, טופחו ומטופחים זנים, כגון; מלאך, תמר, אורלי, יובל, חירות, ברק, רותמי, שקד – רובם על ידי מכון וולקני ומיעוטם על ידי חברות מסחריות.

עוגת קצפת ותותים משגעת כשרה לחג פסח | צילום: מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ
עוגת קצפת ותותים משגעת כשרה לחג פסח | צילום: מטבח בקלי-קלות | ליהי לולו קרויץ

עוגת קצפת ותותים כשרה לחג פסח, מכילה אבקת-אפיה היא מתאימה כקינוח לפסח, קמח החיטה, מוחלף בקמח מצה וקמח תפוחי אדמה בין שכבות של קצפת עשירה ותותים מרענני חיך.

█ המצרכים לטורט;

  • תבנית 26 ס”מ משומנת.
  • 1 כוס סוכר.
  • 1 שקית סוכר ונילין.
  • 6 ביצים גדולות מופרדות.
  • 1 כוס קמח מצה דק לעוגה.
  • 3 כפות קמח תפוחי -אדמה.
  • 3 כפות שמן,
  • 1 שקית אבקת-אפיה.

מצרכים לסירופ;

  • 1/2 כוס סוכר.
  • 1 שקית סוכר ונילין,
  • 1.5 כוסות מים

לערבב ביחד את כל חומרי הסירופ, אין צורך לבשל באש, יכול להיות שלא יהיה צורך בכל כמות הסירופ להרטבת העוגה.

מצרכים לקרם;

  • 3 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה.
  • 6 כפיות סוכר.
  • 1/2 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל.
  • להקציף ביחד את כל חומרי הקרם לקציפה יציבה.
  • 1 קופסה ג’לי תות -לפי הכנה לפי הוראות היצרן לציפוי התותים.
█ אופן הכנת הטורט;

להכניס למיקסר את החלבונים ולהתחיל להקציף כאשר החלבונים מלבינים להתחיל להקציף לקצף יציב להוסיף את הסוכר בהדרגה , כאשר הקצף יציב להוסיף את החלמונים ולהקציף עוד כדקה.

להנמיך את המהירות לבינונית ולזלף את השמן.

להוריד מהמיקסר ולערבב בעטיפה את קמח המצה , קמח תפוחי- האדמה ואבקת האפייה.

לשפוך את הבלילה לתבנית. ליישר, לאפות בחום בינוני כ-30-40 דקות עד אשר העוגה קפיצית למגע ולקרר.

█ הרכבת הטורט;

כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים, להניח חלק אחד על צלחת הגשה, להרטיב עם הסירופ, למרוח חצי מכמות הקרם ולפזר על הקרם את קוביות התותים. להניח על את החצי השני של העוגה.

להרטיב בסירופ ולמרוח את יתרת הקרם להשאיר מסביב שוליים של כ-1 ס”מ לא מרוחים. בשוליים הלא מרוחים מסדרים תותים צמודים אחד לשני וממשיכים למלא את האמצע בתותים מסודרים יפה. מכניסים את העוגה למקפיא לכחצי שעה.

מכינים את הג’לי ומזגגים את התותים בג’לי בעזרת מברשת או בעזרת כף.

למחרת אפילו העוגה משתבחת יותר בטעמה.

חג שמח לכולם.

תגובות



  • שינוי גודל גופנים