פורום כאן נעים

הטרגדיה של אמיר פרישר גוטמן

הטרגדיה של אמיר פרישר גוטמן - ההתמודדות עם המחלה, קבלת החיים מחדש, ורגעיו האחרונים לפני הטביעה, מארק קוזמנקוב פראמדיק מד''א - ערב טוב עם גיא פינס ערוץ 10 - 23.7.17

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017 | איפור קיץ.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

"זוג או פרט" ערוץ הכנסת – ערוץ 99

תוצאות הסיבוב בראשון בפריימריז בעבודה, ביקור רה"מ הודו בישראל ו"הדתה שמדתה" וח"כ איתן כבל שמגלה את שאיפותיו הפוליטיות. מתוך שידורי ערוץ הכנסת - ערוץ 99.

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

חקלאות ישראל

משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות

זן חדש של בטטות בו רק שליש (1/3) מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה! יתרון נוסף של הבטטות החדשות, הינו משך הזמן שניתן לאחסנן ולשווקן אחרי האסיף – עד חצי שנה תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.
משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות
משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות

נעים להכיר… משרד החקלאות הודיע היום (ראשון, כ"ד בטבת התשע"ז) כי הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות. הזן החדש מכיל רק 1/3 מכמות הסוכר לעומת 'הבטטה הכתומה' וסופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעים’ בפייסבוק’ או בטוויטר

בעולם קיימים זנים רבים ומגוונים של בטטות בעלות צורות וצבעים שונים. הבטטה הנפוצה והמוכרת כיום בשווקים היא הבטטה הכתומה, המתוקה מזן 'ג'ורג'יה ג'ט' אותה אנו מבשלים, אופים ומטגנים.

לאחרונה, אקלמו מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) של משרד החקלאות, זן חדש מארה"ב של בטטות לטובת הרחבת שוק הבטטות בישראל. במהלך שלוש שנים בוצעו מבחנים של מספר זנים, נעשו תצפיות והערכה של תנאי הגידול באקלים הישראלי ונכתב פרוטוקול הגידול המתאים לאקלים הישראלי לטובת הזן החדש; זן בטטות לבנות.

עוזרת דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגברת יעל פרידנרייך, מסרה לפורטל 'כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה' כי הזן החדש מכיל רק שליש (1/3) מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה, תכולת חומר היבש שלו גבוהה וכתוצאה מכך הוא סופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון.

יצוין, כי ישנו יתרון נוסף של הבטטות החדשות והוא משך הזמן שניתן לאחסנן ולשווקן אחרי האסיף – עד חצי שנה, תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.

תגובות



  • אודות הכותב

    משה נעים

    עורך האתר בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 63, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר ל-אוריאן. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שניה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים