פורום כאן נעים

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו באירוע "תגלית"

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו באירוע "תגלית" בבנייני האומה בירושלים.

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת ביצוע ארץ זו שלי חי מאסטריכט.

סיכום 2017 בסביבה

סיכום 2017 בסביבה מטעם האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה

תמונת מצב המהומות ב-איראן

סימה שיין, חוקרת בכירה ב'מכון למחקרי ביטחון לאומי' סוקרת את תמונת המצב של המהומות באיראן.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

השף חיים כהן עם הילה אלפרט

בחזרה לשום פלפל ושמן זית עם חיים כהן המארח את עיתונאית האוכל הילה אלפרט.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
חקלאות ישראל

משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות

זן חדש של בטטות בו רק שליש (1/3) מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה! יתרון נוסף של הבטטות החדשות, הינו משך הזמן שניתן לאחסנן ולשווקן אחרי האסיף – עד חצי שנה תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.
משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות
משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות

נעים להכיר… משרד החקלאות הודיע היום (ראשון, כ"ד בטבת התשע"ז) כי הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות. הזן החדש מכיל רק 1/3 מכמות הסוכר לעומת 'הבטטה הכתומה' וסופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעים’ בפייסבוק’ או בטוויטר

בעולם קיימים זנים רבים ומגוונים של בטטות בעלות צורות וצבעים שונים. הבטטה הנפוצה והמוכרת כיום בשווקים היא הבטטה הכתומה, המתוקה מזן 'ג'ורג'יה ג'ט' אותה אנו מבשלים, אופים ומטגנים.

לאחרונה, אקלמו מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) של משרד החקלאות, זן חדש מארה"ב של בטטות לטובת הרחבת שוק הבטטות בישראל. במהלך שלוש שנים בוצעו מבחנים של מספר זנים, נעשו תצפיות והערכה של תנאי הגידול באקלים הישראלי ונכתב פרוטוקול הגידול המתאים לאקלים הישראלי לטובת הזן החדש; זן בטטות לבנות.

עוזרת דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגברת יעל פרידנרייך, מסרה לפורטל 'כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה' כי הזן החדש מכיל רק שליש (1/3) מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה, תכולת חומר היבש שלו גבוהה וכתוצאה מכך הוא סופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון.

יצוין, כי ישנו יתרון נוסף של הבטטות החדשות והוא משך הזמן שניתן לאחסנן ולשווקן אחרי האסיף – עד חצי שנה, תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.

תגובות



  • אודות הכותב

    משה נעים

    עורך האתר בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 64, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר לשתי נכדות אוריאן ול-מילה שרה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שניה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים