ערוץ הכנסת | עובדים בכנסת, יוצאים לפגרה

ערוץ הכנסת - עובדים בכנסת, 23.3.17, מתוך שידורי ערוץ הכנסת - ערוץ 99.

הכנר, מנצח ומלחין הולנדי אנדרה ריו בהופעה

הכנר, מנצח ומלחין הולנדי אנדרה ליאון מארי ניקולס ריו לפני פחות מחודש עם נעימות לשנת הלילה ואחר הצהרים.

ישראל נגד ספרד 4:1 תקציר השערים

נבחרת ישראל נגד נבחרת ספרד 4:1 תקציר השערים. למי שרוצה להתעצבן.

הגרלת הלוטו מפעל הפיס

הפנים האמיתיות של עולם המין במגזר החרדי

העיתונאי אמנון לוי בתחקיר מזעזע מפחיד ומאיים על הפנים האמיתיות של עולם המין במגזר החרדי.

השף ארז קומורובסקי: חלה חמימה ומפנקת לשבת

השף ארז קומורובסקי ילמד אתכם להכין חלה חמימה ומפנקת שתאיר לכם את השבת.

פורום גינון אורגני ואקולוגי כאן נעים

דין דין, מבצעת את השיר: "אם תלך"

ג'אם סשן באולפן גל"צ, יוני 2006. דין דין, מבצעת את השיר שהביא אותה לתודעה: "אם תלך". מילים ולחן: עידן רייכל. מתוך התכנית "מוזיקה היום".

חקלאות ישראל

משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות

זן חדש של בטטות בו רק שליש (1/3) מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה! יתרון נוסף של הבטטות החדשות, הינו משך הזמן שניתן לאחסנן ולשווקן אחרי האסיף – עד חצי שנה תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.
משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות
משרד החקלאות הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות

נעים להכיר… משרד החקלאות הודיע היום (ראשון, כ"ד בטבת התשע"ז) כי הצליח לאקלם בארץ בטטות לבנות. הזן החדש מכיל רק 1/3 מכמות הסוכר לעומת 'הבטטה הכתומה' וסופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעים’ בפייסבוק’ או בטוויטר

בעולם קיימים זנים רבים ומגוונים של בטטות בעלות צורות וצבעים שונים. הבטטה הנפוצה והמוכרת כיום בשווקים היא הבטטה הכתומה, המתוקה מזן 'ג'ורג'יה ג'ט' אותה אנו מבשלים, אופים ומטגנים.

לאחרונה, אקלמו מדריכי שירות ההדרכה והמקצוע (שה"מ) של משרד החקלאות, זן חדש מארה"ב של בטטות לטובת הרחבת שוק הבטטות בישראל. במהלך שלוש שנים בוצעו מבחנים של מספר זנים, נעשו תצפיות והערכה של תנאי הגידול באקלים הישראלי ונכתב פרוטוקול הגידול המתאים לאקלים הישראלי לטובת הזן החדש; זן בטטות לבנות.

עוזרת דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגברת יעל פרידנרייך, מסרה לפורטל 'כאן נעים | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה' כי הזן החדש מכיל רק שליש (1/3) מכמות הסוכר לעומת הבטטה הכתומה, תכולת חומר היבש שלו גבוהה וכתוצאה מכך הוא סופח הרבה פחות שמן במהלך הטיגון.

יצוין, כי ישנו יתרון נוסף של הבטטות החדשות והוא משך הזמן שניתן לאחסנן ולשווקן אחרי האסיף – עד חצי שנה, תוך שמירה על תנאי אחסון של טמפרטורה ולחות מתאימים.

תגובות



  • שינוי גודל גופנים