יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל

פורום כאן נעים

איגרת שר הביטחון מר אביגדור ליברמן | יום הזיכרון

איגרת שר הביטחון מר אביגדור ליברמן | יום הזיכרון התשע"ז 2017

הפסקת אוכל: ארוחות בוקר עם שי לי ליפא

רותי רוסו וקבוצת ילדים מארחים במטבח של "הפסקת אוכל" את מנחת תוכניות הבישול שי לי ליפא.

ראש הממשלה נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני מאטיס

פגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר ההגנה האמריקני ג'יימס מאטיס

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017

בני סכנין נגד הפועל ב"ש | 3:1 | 22.4.2017 | תקציר המשחק באיכות גבוהה

קסם הגולן – רמת הגולן

אבי בהרי, צילם וערך סרטון טבע פסטורלי המתעד את נופיה הפראיים של רמת הגולן.

מציאות נושכת | על פליטי הריאליטי

מציאות נושכת - הסרט המלא (על פליטי הריאליטי)

מפעל הפיס

אוכל טריפוליטאי פורים

מַקְרוֹט | מָקרוּד עוגיות לחג פורים של יהודים יוצאי לוב

עוגיות מקרוט | מקרוד או עוגיות סולת מדובשות לחג פורים של יהודים יוצאי לוב. ידעניות הבישול בעולם הלא הן קשישות העדה של יהדות יוצאי לוב, יודעות לספר, כי במקור טיגנו ולא אפו את ה"מקרוט" (ה"מָקרוּד") כלל לא הוסיפו אבקת אפיה או מיץ תפוזים או קמח אולם בעידן של חומריות ופינוקים והכול ברוך השם זמין, אז למה לא?!

אֲנִי פּוּרִים, אֲנִי פּוּרִים שָׂמֵחַ וּמְבַדֵּחַ הֲלֹא רַק פַּעַם בַּשָּׁנָה אָבוֹא לְהִתְאָרֵחַ… כך גם ה'מקרוט' (מַקְרוֹט, מָקרוּד) עוד מעדן מתוך הרבה מעדני מטבח של בני העדה היהודים יוצאי לוב, אשר על פי המנהג הקיים אצלם הכנתם של "מקרוט" או עוגיות סולת מדובשות, נעשית רק בחג פורים.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

ידעניות הבישול בעולם הלא הן קשישות העדה של יהדות יוצאי לוב, יודעות לספר, כי במקור טיגנו ולא אפו את ה"מקרוט" (ה"מָקרוּד") כלל לא הוסיפו אבקת אפיה או מיץ תפוזים או קמח אולם בעידן של חומריות ופינוקים והכול ברוך השם זמין, אז למה לא?!

█ מקרוט | מקרוד עוגיות לחג פורים

מקרוט | מקרוד עוגיות לחג פורים של יהודים יוצאי לוב
מקרוט | מקרוד עוגיות לחג פורים של יהודים יוצאי לוב

מצרכים לבצק:

  • 1 קילו סולת
  • 3/1 1 כוס סוכר
  • 3/1 1 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים ו/או תפוזים
  • 3 סוכר וניל
  • 1 אבקת אפייה

מצרכים לדבש:

  • 3 כוסות סוכר
  • 1/2 1 כוס מים
  • חתיכת לימון

למלית:

  • 1 חבילת תמרים בוואקום ללא חרצנים

לאחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך

לחמם את התמרים במחבת עם קינמון.

ללוש עם הידיים את הבצק ויוצרים מעין גליל על משטח עבודה.

לחלק את הגליל ואחר כך לפתוח כל חלק בעזרת הידיים ולמלא לתוכו את התמרים ולסגור כמו קציצת קובה.

לשטח מעט ולרוץ סימנים בעזרת סכין או מזלג

לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

 

תגובות



  • שינוי גודל גופנים