פורום כאן נעים

בנימין נתניהו בפנייה נרגשת למייק פנס Mike Pence

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפנייה נרגשת לסגן נשיא ארצות הברית מייק פנס בכנסת. ירושלים.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו'אבוט ישראל' למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

סיכום 2017 בסביבה

סיכום 2017 בסביבה מטעם האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה

תמונת מצב המהומות ב-איראן

סימה שיין, חוקרת בכירה ב'מכון למחקרי ביטחון לאומי' סוקרת את תמונת המצב של המהומות באיראן.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

השף חיים כהן עם הילה אלפרט

בחזרה לשום פלפל ושמן זית עם חיים כהן המארח את עיתונאית האוכל הילה אלפרט.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מימונה-Mimouna

מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם

את המופלטות, מאכלים העשויים קמח וממאפייני המימונה, מכינים דקות ספורות בלבד לפני ההגשה. בצק המופלטה מכיל מים וקמח, ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן. היעדר הצורך בזמן התפחה ארוך ופשטות הכנת הבצק הם שמאפשרים את הכנת המופלטות מיד עם צאת החג, ללא צורך בעיסוק בחמץ במהלך החג, ולכן מתאים מאכל זה לחג המימונה. 

הכיבוד שמונח על שולחנות המימונה הוא ברובו המכריע מתוק, כנראה כדי להדגיש את התקווה למתיקות בשאר תחומי החיים. מוגשים ממתקים וריבות מסוגים שונים, שהוכנו כולם על ידי בעלת הבית במהלך הפסח. את המופלטות, מאכלים העשויים קמח וממאפייני המימונה, מכינים דקות ספורות בלבד לפני ההגשה. מופלטה היא מאכל מרוקאי המאפיין בעיקר את חג המימונה. 

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במהירות במוצאי חג הפסח. תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן באמצעות ידיים משומנות. את המופלטות מטגנים אחת על השניה עד שנוצרת ערימה של מספר מופלטות, אשר מטגנות את המופלטה התחתונה מחד, וממשיכות לאפות את שאר השכבות מאידך. נהוג לאכול את המופלטה עם חמאה ודבש.

לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן | צילום: ארכיון כאן נעים ©
לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן | צילום: ארכיון כאן נעים ©

המצרכים למופלטה:

  • 1 ק"ג קמח
  • 3-3.5 כוסות מים פושרים
  • 50 גר' שמרים
  • 30 מל' שמן
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערה יש לצקת כוס מים ולהוסיף את השמרים לערבב ולהניח בצד

בקערה נוספת לשים את הקמח והמלח לערבב וליצור גומה באמצע, לשפוך לתוך הגומה את בלילת השמרים ולהוסיף את השמן.

להתחיל ללוש ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ורך.

את הבצק יש להתפיח 20-30 דקות בתוך הקערה לכסות בניילון נצמד ומעליו מגבת.

לאחר ההתפחה יש לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן ולתת להם תפיחה נוספת עוד 15 דקות.

להניח מחבת או סיר שטוח ורחב על האש להתחמם ולפתוח כל פעם כדור בצק אחד על משטח משומן ובידיים משומנות לעלה דק ככל האפשר ואז להניח במחבת

לטגן קלות מצד אחד ולהפוך להמשיך לפתוח את כל הכדורים ולהוסיף אותם אחד אחד על המופלטות שבמחבת.

בכל פעם שמוסיפים בצק חדש הופכים את ערמת המופלטות וכך עד לסיום כל כדורי הבצק

מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם | צילום: ארכיון כאן נעים ©
מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם | צילום: ארכיון כאן נעים ©

בתאבון!

עידו אברהם, הבלוגר החרוץ והמרשים בהגשתו את המתכון הזה ואחרים, מוזמין אתכם להמשיך לשתף אותו בבקשות למתכונים, בשאלות וכמובן בתוצאות שלכם! לרגל חג המימונה, אתם מוזמנים להיכנס ולמצוא מתכונים נוספים והצטרפו לקהילה לכל העדכונים!

▼לקבלת מתכונים חדשים כל שבוע;
https://goo.gl/f5XZQv
▼עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק;
https://goo.gl/ZIWHjI
▼לעדכונים באינסטגרם;
https://goo.gl/sVRLSv

לעוד שני מתכונים מסורתיים למופלטה לחצו כאן!

תגובות



  • אודות הכותב

    עידו אברהם

    עידו אברהם בלוגר מתכונים | אתגרים | ולוגים - תוכן מקורי. אתם מוזמנים לשאול אותו כל שאלה ולבקש בקשות לכל המתכונים.

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים