פורום כאן נעים

צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בטקס הענקת צל״ש ראש הממשלה לפעילות מבצעית של המוסד. וידאו: עומר מירון, לע"מ

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד”א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
מימונה-Mimouna

מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם

את המופלטות, מאכלים העשויים קמח וממאפייני המימונה, מכינים דקות ספורות בלבד לפני ההגשה. בצק המופלטה מכיל מים וקמח, ובתהליך ההכנה נוסף לו שמן. היעדר הצורך בזמן התפחה ארוך ופשטות הכנת הבצק הם שמאפשרים את הכנת המופלטות מיד עם צאת החג, ללא צורך בעיסוק בחמץ במהלך החג, ולכן מתאים מאכל זה לחג המימונה. 

הכיבוד שמונח על שולחנות המימונה הוא ברובו המכריע מתוק, כנראה כדי להדגיש את התקווה למתיקות בשאר תחומי החיים. מוגשים ממתקים וריבות מסוגים שונים, שהוכנו כולם על ידי בעלת הבית במהלך הפסח. את המופלטות, מאכלים העשויים קמח וממאפייני המימונה, מכינים דקות ספורות בלבד לפני ההגשה. מופלטה היא מאכל מרוקאי המאפיין בעיקר את חג המימונה. 

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

המופלטה עשויה בצק שאותו מכינים במהירות במוצאי חג הפסח. תהליך הכנתה כולל מתיחת הבצק על פני מגש משומן באמצעות ידיים משומנות. את המופלטות מטגנים אחת על השניה עד שנוצרת ערימה של מספר מופלטות, אשר מטגנות את המופלטה התחתונה מחד, וממשיכות לאפות את שאר השכבות מאידך. נהוג לאכול את המופלטה עם חמאה ודבש.

לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן | צילום: ארכיון כאן נעים ©
לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן | צילום: ארכיון כאן נעים ©

המצרכים למופלטה:

  • 1 ק”ג קמח
  • 3-3.5 כוסות מים פושרים
  • 50 גר’ שמרים
  • 30 מל’ שמן
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

בקערה יש לצקת כוס מים ולהוסיף את השמרים לערבב ולהניח בצד

בקערה נוספת לשים את הקמח והמלח לערבב וליצור גומה באמצע, לשפוך לתוך הגומה את בלילת השמרים ולהוסיף את השמן.

להתחיל ללוש ולהוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק גמיש ורך.

את הבצק יש להתפיח 20-30 דקות בתוך הקערה לכסות בניילון נצמד ומעליו מגבת.

לאחר ההתפחה יש לחלק את הבצק לכדורים בגודל כדור פינג פונג בידיים משומנות ולהניח על משטח משומן ולתת להם תפיחה נוספת עוד 15 דקות.

להניח מחבת או סיר שטוח ורחב על האש להתחמם ולפתוח כל פעם כדור בצק אחד על משטח משומן ובידיים משומנות לעלה דק ככל האפשר ואז להניח במחבת

לטגן קלות מצד אחד ולהפוך להמשיך לפתוח את כל הכדורים ולהוסיף אותם אחד אחד על המופלטות שבמחבת.

בכל פעם שמוסיפים בצק חדש הופכים את ערמת המופלטות וכך עד לסיום כל כדורי הבצק

מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם | צילום: ארכיון כאן נעים ©
מופלטה, מתכון לחג המימונה | של הבלוגר עידו אברהם | צילום: ארכיון כאן נעים ©

בתאבון!

עידו אברהם, הבלוגר החרוץ והמרשים בהגשתו את המתכון הזה ואחרים, מוזמין אתכם להמשיך לשתף אותו בבקשות למתכונים, בשאלות וכמובן בתוצאות שלכם! לרגל חג המימונה, אתם מוזמנים להיכנס ולמצוא מתכונים נוספים והצטרפו לקהילה לכל העדכונים!

▼לקבלת מתכונים חדשים כל שבוע;
https://goo.gl/f5XZQv
▼עדכונים נוספים בעמוד הפייסבוק;
https://goo.gl/ZIWHjI
▼לעדכונים באינסטגרם;
https://goo.gl/sVRLSv

לעוד שני מתכונים מסורתיים למופלטה לחצו כאן!

תגובות



  • אודות הכותב

    עידו אברהם

    עידו אברהם בלוגר מתכונים | אתגרים | ולוגים - תוכן מקורי. אתם מוזמנים לשאול אותו כל שאלה ולבקש בקשות לכל המתכונים.

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים