פורום כאן נעים

ראש הממשלה מר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה

דברי ראש הממשלה מר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה השבועית.

חדרה בחקירה: שלושה עשורים של שחיתות

זה אחר זה, נקראו ראשי העיר לחדרי החקירות, בחשד שקיבלו שוחד מקבלנים. המשטרה שתלה מצלמות ומיקרופונים בלשכת ראש העירייה צבי גנדלמן כדי לבדוק אם נתן שוחד בחירות לקבלן סמי לוי. כתבתה של איטה גליקסברג. מתוך חדשות השבוע 08.06.18

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

לילת אל קאדר בעיר העתיקה בירושלים

לילת אל קאדר בעיר העתיקה בירושלים | במהלך חודש הרמדאן פקדו מדי שבוע המוני מבקרים את העיר העתיקה בירושלים. כך נראו האירועים במהלך חודש הרמדאן.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

אנגלברט המפרדינק – הוולץ האחרון Live 2018 HD

זמר הפופ הבריטי הנודע אנגלברט המפרדינק - הוולץ האחרון Live 2018 HD

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

אוכל נעים | Foods מאכלים לחג הפסח

חרוסת מסורתית של יהדות חברון

רוב 'מתכוני החרוסת' כוללים; מחית תמרים, סילאן או בננות, כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט. אבל על פי תמי סירקיס, יש גם מתכונים אחרים; לפניכם 'החרוסת המסורתית של יהדות חברון' והיא חמצמצה וטעימה מאוד. הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי, כמו; חרוסת.
חרוסת מסורתית של יהדות חברון | מילים של טעם | תמי סירקיס | צילום: נמרוד סנדרס
חרוסת מסורתית של יהדות חברון | מילים של טעם | תמי סירקיס | צילום: נמרוד סנדרס

מה נשתנה, אנו מארחים כאן לראשונה ב'אוכל בית נעים | Foods' את אושיית האוכל הגב' תמי סירקיס, עיתונאית מזון ומחברת ספרי בישול, קומיקאית ומרצה על מקומו של המזון בתרבות הישראלית. המופיעה באופן קבוע בתקשורת; תוכניות טלוויזיה, רדיו ואינטרנט וברשתות החברתיות לתת לנו לחג הקרב ובא את המתכון של "החרוסת המסורתית של יהדות חברון".

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 חֲרוֹסֶת, סוג של מטבל מתוק שבו מטבילים את המרור הנאכל בליל הסדר לזכר הטיט בו עבדו אבותינו במצרים. על פי תמי סירקיס, רוב 'מתכוני החרוסת' כוללים; מחית תמרים, סילאן או בננות, כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט.

אבל, יש גם מתכונים אחרים; לפניכם 'החרוסת המסורתית של יהדות חברון' והיא חמצמצה וטעימה מאוד. הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי, כמו; חרוסת.

 מצרכים: חרוסת תפוחים ושקדים

להכנת 4 מנות:

  • 2 תפוחי עץ חמצמצים, לא קלופים
  • מיץ מחצי לימון
  • 300 גרם שקדים טחונים, או קצוצים גס
  • חצי כוס יין לבן מתוק – יין קינוח או תירוש בהיר
  • 1 כף סוכר (או דבש או סילאן – לפי הטעם)
  • חצי כפית קינמון

   חרוסת מסורתית של יהדות חברון, הוראות הכנה:

מגררים את תפוחי העץ עם קליפתם במעבד מזון או בפומפייה גסה. מעבירים לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים יחד, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעםט.

מי שמעדיף חרוסת כהה, יכול להקטין את כמות מיץ הלימון, או להוסיף אותו רק לאחר שהתפוחים, כהו מעט. אגב, אפשר גם להכין את המנה עם יין אדום ולהוסיף עוד קינמון, כדי לקבל "טעם מסורתי" יותר.

גיוון: אפשר להגדיל את הכמויות ולהגיש כסלט מפתיע בתחילת הארוחה.




  • אודות הכותב

    תמי סירקיס

    הכותבת תמי סירקיס, מנטורית לתזונה מבריאה, מרצה על מקומו של המזון בתרבות הישראלית. למדה 7 שנים באוניברסיטה, עבדה בעולם הפיננסים, הפרסום וההוצאה לאור.

    בתחום המטבח על כל היבטיו; תמי סירקיס, כתבה, צילמה, ערכה והפיקה 'אוכל' בכל מדיה אפשרית. סירקיס, בעלת הומור שופע ושמחה וניסיון חיים עשיר. כיום היא מציעה מגוון עשיר של הדגמות וסדנאות בישול – בכל לוקיישן ובכל זמן: החל ממסיבות פרטיות בבית וכלה באירועי חברה בבית ספר לבישול מצוייד ויפה.

    ניתן להזמין את תמי סירקיס להרצאות ולהופעות באימייל; info@tamisirkis.co.il | טלפקס: 09-8848313 | נייד: 050-5342220 | ת.ד 13707 נתניה, 42138 | צילום: נמרוד סנדרס.

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    שינוי גודל גופנים