פורום כאן נעים

פגישת ראש הממשלה עם המאבטח ששב מירדן

נתניהו: "שמחתי לפגוש הבוקר את השגרירה עינת ואת המאבטח זיו. הם מייצגים את מדינת ישראל - ומדינת ישראל לא שוכחת את זה אפילו לרגע אחד".

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017

יוסי ביטון הפקת קיץ 2017 | איפור קיץ.

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף אריה

איך ניצחו הצמחוניים (פיל ו-תאו) את הטורף הלביאה

ילד מיוחד, וסוס מיוחד | חובה לצפות

כשהגעתי הביתה וצפיתי בסרטון הבנתי את העוצמה של אותו רגע של בני ארז הלוקה ב'תסמונת ויליאמס' והסוס הרגיש.

מפעל הפיס

צהל איתם – ולמענם

צהל איתם - ולמענם | כך נראה ההאקתון הצה"לי שמפתח פתרונות לקשיים של ילדים אוטיסטים. עוד טכנולוגיות שפותחו בפרויקט המיוחד, עכשיו באתר צה"ל: http://bit.ly/2vsq4w7

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

נעים לעקוב אחרי

אוכל נעים | Foods פסח

חרוסת מסורתית של יהדות חברון

רוב 'מתכוני החרוסת' כוללים; מחית תמרים, סילאן או בננות, כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט. אבל על פי תמי סירקיס, יש גם מתכונים אחרים; לפניכם 'החרוסת המסורתית של יהדות חברון' והיא חמצמצה וטעימה מאוד. הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי, כמו; חרוסת.
חרוסת מסורתית של יהדות חברון | מילים של טעם | תמי סירקיס | צילום: נמרוד סנדרס
חרוסת מסורתית של יהדות חברון | מילים של טעם | תמי סירקיס | צילום: נמרוד סנדרס

מה נשתנה, אנו מארחים כאן לראשונה ב'אוכל בית נעים | Foods' את אושיית האוכל הגב' תמי סירקיס, עיתונאית מזון ומחברת ספרי בישול, קומיקאית ומרצה על מקומו של המזון בתרבות הישראלית. המופיעה באופן קבוע בתקשורת; תוכניות טלוויזיה, רדיו ואינטרנט וברשתות החברתיות לתת לנו לחג הקרב ובא את המתכון של "החרוסת המסורתית של יהדות חברון".

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

 חֲרוֹסֶת, סוג של מטבל מתוק שבו מטבילים את המרור הנאכל בליל הסדר לזכר הטיט בו עבדו אבותינו במצרים. על פי תמי סירקיס, רוב 'מתכוני החרוסת' כוללים; מחית תמרים, סילאן או בננות, כדי לייצר מחית כהה שמזכירה טיט.

אבל, יש גם מתכונים אחרים; לפניכם 'החרוסת המסורתית של יהדות חברון' והיא חמצמצה וטעימה מאוד. הנה תראו, אפשר לשנות ולגוון גם במשהו כל כך מסורתי, כמו; חרוסת.

 מצרכים: חרוסת תפוחים ושקדים

להכנת 4 מנות:

  • 2 תפוחי עץ חמצמצים, לא קלופים
  • מיץ מחצי לימון
  • 300 גרם שקדים טחונים, או קצוצים גס
  • חצי כוס יין לבן מתוק – יין קינוח או תירוש בהיר
  • 1 כף סוכר (או דבש או סילאן – לפי הטעם)
  • חצי כפית קינמון

   חרוסת מסורתית של יהדות חברון, הוראות הכנה:

מגררים את תפוחי העץ עם קליפתם במעבד מזון או בפומפייה גסה. מעבירים לקערה, ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים יחד, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעםט.

מי שמעדיף חרוסת כהה, יכול להקטין את כמות מיץ הלימון, או להוסיף אותו רק לאחר שהתפוחים, כהו מעט. אגב, אפשר גם להכין את המנה עם יין אדום ולהוסיף עוד קינמון, כדי לקבל "טעם מסורתי" יותר.

גיוון: אפשר להגדיל את הכמויות ולהגיש כסלט מפתיע בתחילת הארוחה.

תגובות



  • אודות הכותב

    תמי סירקיס

    הכותבת תמי סירקיס, מנטורית לתזונה מבריאה, מרצה על מקומו של המזון בתרבות הישראלית. למדה 7 שנים באוניברסיטה, עבדה בעולם הפיננסים, הפרסום וההוצאה לאור.

    בתחום המטבח על כל היבטיו; תמי סירקיס, כתבה, צילמה, ערכה והפיקה 'אוכל' בכל מדיה אפשרית. סירקיס, בעלת הומור שופע ושמחה וניסיון חיים עשיר. כיום היא מציעה מגוון עשיר של הדגמות וסדנאות בישול – בכל לוקיישן ובכל זמן: החל ממסיבות פרטיות בבית וכלה באירועי חברה בבית ספר לבישול מצוייד ויפה.

    ניתן להזמין את תמי סירקיס להרצאות ולהופעות באימייל; info@tamisirkis.co.il | טלפקס: 09-8848313 | נייד: 050-5342220 | ת.ד 13707 נתניה, 42138 | צילום: נמרוד סנדרס.

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    שינוי גודל גופנים