פורום כאן נעים

ראש הממשלה בנימין נתניהו בנאום בגני התערוכה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ב'נאום גני התערוכה'.

רונאלדו, מגן דוד אדום ו’אבוט ישראל’ למען תרומות דם

הכדורגלן כריסטיאנו רונאלדו, תורם דם קבוע, קורא לציבור להצטרף לעידוד תרומות דם בישראל

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

חמש עובדות מדעיות על פסח

5 עובדות מדעיות שלא ידעת על פסח והשלכותיו עליך.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד”ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

תבשילים

חמין לסוף השבוע הקריר | מתכון של חגית אלקבץ

אני מניחה קודם את השעועית והחומוס שהשריתי, מעליהם אני מניחה; תפוחי אדמה, בטטה (חובה), 1 בצל מקולף קטן- רק לטעם, 3-4 שיני שום קלופות, ביצים שטופות, בשר או עוף כל מה שאוהבים, אפשר להוסיף מפירות יבשים (מתאים עכשיו) 2 שזיפים או 2 תמרים, זה מוסיף צבע יפה וטעם טוב לחמין...

בשיטוט רגיל באינטרנט נפגשנו עם חמין לסוף השבוע תחת השם; מתכון של חגית אלקבץ, לפני כן קפצנו לויקיפדיה כדי לקבל המושג חַמִּין (ריבוי של “חם” בלשון חז”ל; ביידיש; טשאָלנט (נכתב לעתים צ’ולנט) או בערבית: סחינה או טבית) מתאר מגוון מאכלים מהמטבח היהודי שיחודם הוא בכך שבישולם אורך זמן רב ומתבצע על מקור חום נמוך יחסית לקראת שבת. רכיביו של החמין משתנים לפי מנהגי העדות השונות, אך בדרך כלל החמין מכיל בשר, תפוחי אדמה, חומוס, שעועית, חיטה, גריסים, פול, וביצים קשות. לאחר שעות רבות של בישול והנחה על האש הופך צבעו לחום כהה, ורכיביו מקבלים גוון אחיד. במקורות הקדומים המילה “חמין” מתארת מים חמים ולא את תבשיל החמין.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

חגית אלקבץ, יודעת לספר, כי; “שעתיים לפני ההכנה, אני משרה חומוס, או שעועית אדומה (כחצי כוס) במים רותחים עם כפית סודה לשתייה….לאחר שעתיים, שוטפת אותם… בסיר החשמלי של החמין (זה עם קערת חרס), אני מניחה קודם את השעועית והחומוס שהשריתי, מעליהם אני מניחה; תפוחי אדמה, בטטה (חובה), 1 בצל מקולף קטן – רק לטעם, 3-4 שיני שום קלופות, ביצים שטופות, בשר או עוף כל מה שאוהבים, אפשר להוסיף מפירות יבשים (מתאים עכשיו) 2 שזיפים או 2 תמרים,זה מוסיף צבע יפה וטעם טוב לחמין

תבלינים; כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה וחצי כוס שמן, מים שיכסו את כל החמין + 3 ס”מ מעל…

 חמין: לשים את הסיר על החום הגבוה משהו כמו 12 שעות…

חמין לסוף השבוע הקריר מתכון של חגית אלקבץ | צילום: ויקיפדיה
חמין לסוף השבוע הקריר מתכון של חגית אלקבץ | צילום: ויקיפדיה

ב”שקית קוקי” אני שמה כוס וחצי חיטה שטופה, כף פפריקה, 2-3 שיני שום, מלח, פלפל שחור ומעט קינמון, וחצי כוס שמן ממלאה את השקית עם 2 וחצי כוסות מים וקושרת את השקית הקצה העליון, ופשוט מניחה מעל…

לשים את הסיר על החום הגבוה משהו כמו 12 שעות… (אחרי בערך 8 שעות של בישול, אני דוקרת בעזרת קיסם את השקית של החיטה, כדי שיכנסו אליה אדים מן הסיר ושהיא תתבשל כמו שצריך.

בהצלחה לכל מי שמכין/נה!

חגית.




  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    שינוי גודל גופנים