פורום כאן נעים

בנימין נתניהו בפנייה נרגשת למייק פנס Mike Pence

ראש הממשלה בנימין נתניהו בפנייה נרגשת לסגן נשיא ארצות הברית מייק פנס בכנסת. ירושלים.

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת

אנדרה ריו & יוהן שטראוס התזמורת ביצוע ארץ זו שלי חי מאסטריכט.

סיכום 2017 בסביבה

סיכום 2017 בסביבה מטעם האגודה הישראלית לאקולוגיה ומדעי הסביבה

תמונת מצב המהומות ב-איראן

סימה שיין, חוקרת בכירה ב'מכון למחקרי ביטחון לאומי' סוקרת את תמונת המצב של המהומות באיראן.

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת

ארץ נהדרת | הטורטלים מארחים חברים לשבת.

השף חיים כהן עם הילה אלפרט

בחזרה לשום פלפל ושמן זית עם חיים כהן המארח את עיתונאית האוכל הילה אלפרט.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

שלמה ארצי עם עומר אדם | לא הפסקתי לחפש אותך

שלמה ארצי עם עומר אדם - לא הפסקתי לחפש אותך | מילים ולחן: שלמה ארצי | עיבוד והפקה מוזיקלית: יעקב למאי.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
תבשילים

חמין לסוף השבוע הקריר | מתכון של חגית אלקבץ

אני מניחה קודם את השעועית והחומוס שהשריתי, מעליהם אני מניחה; תפוחי אדמה, בטטה (חובה), 1 בצל מקולף קטן- רק לטעם, 3-4 שיני שום קלופות, ביצים שטופות, בשר או עוף כל מה שאוהבים, אפשר להוסיף מפירות יבשים (מתאים עכשיו) 2 שזיפים או 2 תמרים, זה מוסיף צבע יפה וטעם טוב לחמין...

בשיטוט רגיל באינטרנט נפגשנו עם חמין לסוף השבוע תחת השם; מתכון של חגית אלקבץ, לפני כן קפצנו לויקיפדיה כדי לקבל המושג חַמִּין (ריבוי של "חם" בלשון חז"ל; ביידיש; טשאָלנט (נכתב לעתים צ'ולנט) או בערבית: סחינה או טבית) מתאר מגוון מאכלים מהמטבח היהודי שיחודם הוא בכך שבישולם אורך זמן רב ומתבצע על מקור חום נמוך יחסית לקראת שבת. רכיביו של החמין משתנים לפי מנהגי העדות השונות, אך בדרך כלל החמין מכיל בשר, תפוחי אדמה, חומוס, שעועית, חיטה, גריסים, פול, וביצים קשות. לאחר שעות רבות של בישול והנחה על האש הופך צבעו לחום כהה, ורכיביו מקבלים גוון אחיד. במקורות הקדומים המילה "חמין" מתארת מים חמים ולא את תבשיל החמין.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

חגית אלקבץ, יודעת לספר, כי; "שעתיים לפני ההכנה, אני משרה חומוס, או שעועית אדומה (כחצי כוס) במים רותחים עם כפית סודה לשתייה….לאחר שעתיים, שוטפת אותם… בסיר החשמלי של החמין (זה עם קערת חרס), אני מניחה קודם את השעועית והחומוס שהשריתי, מעליהם אני מניחה; תפוחי אדמה, בטטה (חובה), 1 בצל מקולף קטן – רק לטעם, 3-4 שיני שום קלופות, ביצים שטופות, בשר או עוף כל מה שאוהבים, אפשר להוסיף מפירות יבשים (מתאים עכשיו) 2 שזיפים או 2 תמרים,זה מוסיף צבע יפה וטעם טוב לחמין

תבלינים; כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה אדומה וחצי כוס שמן, מים שיכסו את כל החמין + 3 ס"מ מעל…

 חמין: לשים את הסיר על החום הגבוה משהו כמו 12 שעות…

חמין לסוף השבוע הקריר מתכון של חגית אלקבץ | צילום: ויקיפדיה
חמין לסוף השבוע הקריר מתכון של חגית אלקבץ | צילום: ויקיפדיה

ב"שקית קוקי" אני שמה כוס וחצי חיטה שטופה, כף פפריקה, 2-3 שיני שום, מלח, פלפל שחור ומעט קינמון, וחצי כוס שמן ממלאה את השקית עם 2 וחצי כוסות מים וקושרת את השקית הקצה העליון, ופשוט מניחה מעל…

לשים את הסיר על החום הגבוה משהו כמו 12 שעות… (אחרי בערך 8 שעות של בישול, אני דוקרת בעזרת קיסם את השקית של החיטה, כדי שיכנסו אליה אדים מן הסיר ושהיא תתבשל כמו שצריך.

בהצלחה לכל מי שמכין/נה!

חגית.

תגובות



  • אודות הכותב

    כתב כאן ישראל

    כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

    שינוי גודל גופנים