פורום כאן נעים

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו חונך כביש 31 בערד

ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם שר הביטחון אביגדור ליברמן ושר התחבורה והמודיעין ישראל כץ, חונכים את כביש 31 באזור ערד.

כיצד להתנהג באירוע טביעה סרטון מד"א

כיצד להתנהג באירוע טביעה | סרטון בשפה העברית באדיבות מד"א.

שלישיית הגשש החיוור בחוף הים

הגשש החיוור בתכנית "סופסופ" בשנת 1988, מנחה גבי גזית. ערוץ 1.

אודטה שוורץ האמנתי לו | עוד גבר מתחזה

העיתונאית אודטה שוורץ, על גבר מתחזה שהייתה עמו ביחסים: האמנתי לו | הכתב חיים אתגר, ערוץ 2.

המורה התמוטט בשיעור – התלמיד הציל את חייו

המורה דר' "מרקוס הילסנרט" התמוטט באמצע השיעור - התלמיד מתנדב נוער מד"א "אולי רפאלי" ביצע בו פעולות החייאה בהדרכה טלפונית של חובשת במוקד שרי קליין - כתבתו של פוראת נאסר - המהדורה המרכזית - ערוץ 2.

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן – קרין גורן

שום פלפל ושמן זית עם חיים כהן - קרין גורן.

פיתות מתנפחות. מאלף עד תיו

מתכון לפיתות מתנפחות ונפתחות בקלות. בתנור ביתי רגיל. קל, פשוט, ברור ומפורט. מפי מקס מלכיאל.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

תרקוד היא אמרה לו… תרקוד

תרקוד היא אמרה לו... תרקוד. שווה אולי תלמד משהו יא גבר.

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

מבקים כאן ישראל

A feed could not be found at http://kanisrael.co.il/?feed=rss2. A feed with an invalid mime type may fall victim to this error, or SimplePie was unable to auto-discover it.. Use force_feed() if you are certain this URL is a real feed.
משקאות קינוחים

אייריש קרים שמכינים בבית | קרין גורן – סודות מתוקים

קרין גורן, שף קונדיטורית, מחברת ספרי בישול, עיתונאית ומנחת תוכניות בישול בטלוויזיה, מציעה לסוף השבוע, דווקא משקה אלכוהלי מפנק; "לערבב לנו את הראש" עם מתכון מגניב של; "אייריש קרים" כלשונה; "שמכינים בבית של ליקר בטעמים, בלי לעבור ב"דיוטי- פרי!" ככה מכינים לבד משקה אלכוהלי מפנק על בסיס וויסקי, עם קפה, שמנת ושוקולד אמיתי". ואנו נוסיף: אם בא לכם ליד המשקה לנשנש מהמתוקים ואו מהמלוחים, חפשו לכם מתכון מהספר החדש; "חצי חצי" של קרין גורן.

בחנויות הספרים הופיע בימים אלו, ספר חדש; "חצי חצי" מאת קרין גורן, הכוהנת הגדולה של דברי המאפה בישראל, ספר אפייה אחד שהוא שני ספרים; צד אחד מתוק (עוגות וקינוחים ביתיים) וצד אחד מלוח (מאפים מלוחים מהסוג שבדרך כלל קונים בחוץ). מומלץ מאד לרכישה. אנו מצאנו באתר של גורן, דווקא לימי שלהי החורף את המתכון המגניב של; "אייריש קרים (Irish Cream) שמכינים בבית – ליקר בטעמים. 

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

קרין גורן, שף קונדיטורית, מחברת ספרי בישול, עיתונאית ומנחת תוכניות בישול בטלוויזיה, מציעה לסוף השבוע, דווקא משקה אלכוהלי מפנק; "לערבב לנו את הראש" עם מתכון מגניב של; "אייריש קרים" (Irish Cream) כלשונה; "שמכינים בבית של ליקר בטעמים, בלי לעבור ב"דיוטי- פרי!" ככה מכינים לבד משקה אלכוהלי מפנק על בסיס וויסקי, עם קפה, שמנת ושוקולד אמיתי". ואנו נוסיף כי אם בא לכם ליד המשקה לנשנש מהמתוקים ואו מהמלוחים, חפשו לכם מתכון מהספר החדש; "חצי חצי" של קרין גורן.

אייריש קרים משקה אלכוהלי מפנק שתכינו בביתכם עם קרין גורן, הכוהנת הגדולה של דברי המאפה בישראל
אייריש קרים משקה אלכוהלי מפנק שתכינו בביתכם עם קרין גורן, הכוהנת הגדולה של דברי המאפה בישראל

קצת רקע היסטורי מלמד אותנו, כי אייריש קרים האורגינל הוא בעצם ליקר על בסיס שמנת, ויסקי אירי וקפה. על פי ויקיפדיה, אחד מסוגי האייריש קרים הידועים ביותר הוא אייריש קרים של חברת בייליס, שהיה הראשון שיוצר כבר בשנת 1974.

מותגים נוספים מוכרים של אייריש קרים, הם; "קרולנס", "מילווד" ו"בושמילס קרים". ידוע, כי בתהליך הייצור התעשייתי של הליקר, לא תאמינו "מחשמלים" את המולקולות של השמנת והוויסקי, כדי שלא תיפרדנה זו מזו. נהוג לשתות אייריש קרים במגוון דרכים – כמשקה נקי, עם קרח, כחלק מקוקטייל או כתוספת לקפה זאת במקום חלב וסוכר.

 מתכון אייריש קרים (Irish Cream) של  קרין גורן

  • 30 גרם שוקולד מריר (עד 50 גרם, למי שרוצה ליקר שוקולדי במיוחד),
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם),
  • 1 פחית חלב ממותק מרוכז (כ-400 גרם),
  • 1 כפית תמצית וניל,
  • 1 כף אבקת קפה (או שוט אספרסו),
  • 3/4 כוס וויסקי (180 מ"ל)

 אייריש קרים שמכינים בבית | אופן ההכנה; 

במיקרוגל מחממים שוקולד להמסה. בינתיים בבלנדר מערבבים שמנת מתוקה, חלב מרוכז, תמצית וניל וקפה, לאיחוד בלבד. מוסיפים לבלנדר וויסקי ואת השוקולד המומס ומעבדים לאיחוד. מעבירים לבקבוק סגור ושומרים במקרר (עד חודש). מגישים קר, בכוס עם קצת קרח (או בכוס אכילה מעוגייה ).

פורסם לראשונה ב-מתכונים ברשת | מתכונים טעימים של מיטב השפים בישראל.

תגובות



  • אודות הכותב

    משה נעים

    עורך האתר בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 64, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר לשתי נכדות אוריאן ול-מילה שרה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שניה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות…".

    שינוי גודל גופנים