פורום כאן נעים

ראש הממשלה מר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה

דברי ראש הממשלה מר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה השבועית.

חדרה בחקירה: שלושה עשורים של שחיתות

זה אחר זה, נקראו ראשי העיר לחדרי החקירות, בחשד שקיבלו שוחד מקבלנים. המשטרה שתלה מצלמות ומיקרופונים בלשכת ראש העירייה צבי גנדלמן כדי לבדוק אם נתן שוחד בחירות לקבלן סמי לוי. כתבתה של איטה גליקסברג. מתוך חדשות השבוע 08.06.18

הפצצת הכור הסורי – הסרט המלא

הסרט חושף את המותחן הדרמטי שעמד מאחורי הפצצת הכור הסורי. מי נתן את ההוראה על מה דיברו אולמרט ובוש? והיכן בילה גבי אשכנזי בזמן ההפצצה הקטלנית?

מיכאל בְּרִיזוֹן קורע את יאיר לפיד

מיכאל בְּרִיזוֹן הידוע בשם-העט ב. מיכאל והסאטיריקן והפובליציסט, קורע את יאיר לפיד לגזרים מפוצץ את הבלוף.

לילת אל קאדר בעיר העתיקה בירושלים

לילת אל קאדר בעיר העתיקה בירושלים | במהלך חודש הרמדאן פקדו מדי שבוע המוני מבקרים את העיר העתיקה בירושלים. כך נראו האירועים במהלך חודש הרמדאן.

הרב יובל הכהן אשרוב – מגלה איך לרזות בלי דיאטה

הרב יובל הכהן אשרוב - מגלה לנו את הסוד איך לרזות בלי דיאטה.

סחלב טעים וחמים | ליהי קרויץ

סחלב טעים וחמים-tasty and warm sahcla | מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ - הערוץ המקורי קל ומהיר.

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו

למי שהחמיץ ראיון מיוחד עם מר בנימין נתניהו האדם, האיש לא ראש הממשלה.

אנגלברט המפרדינק – הוולץ האחרון Live 2018 HD

זמר הפופ הבריטי הנודע אנגלברט המפרדינק - הוולץ האחרון Live 2018 HD

ד"ר אופיר ארצי על נזקי עור הפנים

ד"ר אופיר ארצי מומחה ברפואת עור ומין, המרכז המשולב לאסתטיקה, מחלקת עור על נזקי עור הפנים. "חיים בריא" עם פרופ' קרסו.

מפעל הפיס

נעים לעקוב אחרי

ג’אקומו ויולה קינוחים

אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב: המנות האחרונות הן תפארת המטבח האיטלקי. ישנן כמה מנות אחרונות איטלקיות ששמען יצא בעולם כולו כמו; טירמיסו, פנקוטה, זביונה ועוגות השקדים והאגוזים המיוחדות את רובן תמצאו באתר שלי ואת חלקן נביא בקרוב גם כאן.
אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה | צילום: יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב
אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה | צילום: יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

הקינוח של 'אגסים מבושלים עם רוטב תות שדה' אמנם נחבא אל הכלים אך הוא יכול להיות המרענן של ימים חמים באביב בו אנו מצויים בימים אלו: האביב היא בדיוק עונת פריחת פרי האגס אבל השווקים בישראל השופעים פירות וירקות מלאים באגסים (מבלי להיכנס כעת למחיר) מועדי הבשלת הפרי הן מן הקיץ עד הסתיו המאוחר. בישראל פרי האגס גדל בר. מין אחד של אגס – אגס סורי, הגדל באזור החורש הים-תיכוני. מטעים מסחריים של אגס תרבותי נפוצים מאוד בישראל. ערך תזונתי ל-100 גרם ערך קלוריות 57 קק"ל.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

תות שדה, כולל כ-35 מינים שונים, חלקם מתורבתים, שהידוע בהם, תות הגינה, הוא הכלאה בין שני מינים; F. chiloensis ו-F. virginiana. הירק תות, מהווה מקור טוב לוויטמין C, לוויטמין A ולוויטמינים מקבוצת B. הוא עשיר באשלגן, ברזל וסידן ודל בקלוריות: 26 קלוריות ל-100 גרם תות-שדה. יצוין, כי שמות האגס והתות מקורן בפרסית.

המנות האחרונות הן תפארת המטבח האיטלקי. ישנן כמה מנות אחרונות איטלקיות ששמען יצא בעולם כולו כמו; טירמיסו, פנקוטה, זביונה ועוגות השקדים והאגוזים המיוחדות את רובן תמצאו באתר שלי ואת חלקן נביא בקרוב גם כאן.

█ החומרים:

  • 6 אגסים קשים, רצוי חומים
  • 4 כוסות מים
  • 150 גרם סוכר
  • קליפת לימון מ-1/2 לימון (החלק הצהוב בלבד)
  • 1 מקל קינמון

█ לרוטב:

  • 250 גרם תות שדה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 1/4 כוס יין לבן חצי יבש

█ אופן ההכנה:

  1. מקלפים את האגסים ומניחים אותם בסיר בשכבה אחת.
  2. מכסים את האגסים במים ומוסיפים לסיר את הסוכר, קליפת הלימון והקינמון.
  3. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-30 דקות על אש בינונית.
  4. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות.
  5. מוציאים את האגסים מהסיר ומניחים להתקרר מעט (אפשר להגיש חם או קר).
  6. ממשיכים לבשל את המים עד שהם מאבדים חצי מנפחם.
 הרוטב:
  1. מרסקים את תותי השדה במעבד מזון ביחד עם מיץ הלימון, היין היבש וחצי כוס ממי האגסים המצומצמים.
  2. מניחים בכל צלוחית הגשה שתי כפות מן הרוטב וטובלים בתוכו את האגס.
  3. מגישים עם עוגייה מתוקה כמו בישקוט.



  • אודות הכותב

    יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

    עוסק שנים רבות בבישול ובבישול איטלקי בפרט. השתלמתי בבישול איטלקי ברומא ובפירנצה ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריי ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.

    עבדתי תקופת מה במסעדה ברומא והייתה בבעלותי בארץ, מסעדה/מעדניה/מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".

    כיום, אני מעביר קורסים וסדנאות בבישול איטלקי ובהכנת גבינות בבית. אני עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בביתכם ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים. כתבתי שלושה ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב וספר הדרכה להכנת גבינות בבית.

    הוסף תגובה

    לחצו פה להוסיף תגובה

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    שינוי גודל גופנים